אוכמניות מיובשות

אוכמניות מיובשות נגועות לעיתים קרובות, הנגיעות המצויה אינה בתוך בשר הפרי אלא בין הפירות ועל גביהם.

צורת הבדיקה:

  1. ממלאים כלי שקוף במים חמימים (מים חמים מידי עלולים לקלקל את הפרי) ומשרים בתוכו כמות לא גדולה של אוכמניות (כמות גדולה מידי עלולה להקשות על זיהוי החרקים).
  2. מפרידים את האוכמניות הדבוקות בעזרת שיפשוף עדין.
  3. ממתינים שלש דקות.
  4. מתבוננים האם צפו חרקים על פני המים, ומרימים את הכלי כדי לבדוק האם שקעו חרקים בתחתיתו. 

אם לא נמצאו חרקים שצפו או שקעו - אפשר להשתמש באוכמניות. 

אם נמצאו חרקים - יש לבצע שוב את כל תהליך ההשריה והבדיקה. אם גם בבדיקה החוזרת מתגלים חרקים - יש להמנע מלהשתמש באריזה זו.

 

באוכמניות מסוכרות קשה מאוד לבצע בדיקה זו, מחמת הסוכר המעורב בהן, ולכן יש להמנע מלאוכלן.

© כל הזכויות שמורות לכושרות