גרגירי האמרנט בדרך כלל נקיים מחרקים ואין חובה לבודקם.
אם מדובר בסחורה ישנה מאוד, כשהגרגרים דבוקים אלו לאלו או כשיש קורים בצנצנת - ראוי לסנן את הגרגירים ע"י מסננת שהגרגרים לא נושרים ממנה. להסתכל על האבקה שנופלת דרך המסננת ולבדוק אם יש בה חרקים. אחר כך לפזר את הגרגרים על גבי המשטח ולהתבונן שאין נגיעות בין הגרגרים.
הערה:
את הסינון והברירה מומלץ לבצע על משטח בצבע כתום או תכלת, עליהם צבע החרקים ניכר יותר.
© כל הזכויות שמורות לכושרות