מידע והלכה » חרקים במזון » הדרכה לבדיקת חרקים בקטניות, פירות וירקות » גרעיני חמניה (גרעינים שחורים) קלופים

גרעיני חמניה (גרעינים שחורים) קלופים

בעת השימוש יש להתבונן באופן כללי שלא ניכרת נגיעות בין הגרעינים. 

כדי לצאת מידי ספק מומלץ לנער את הגרעינים במסננת לפני השימוש, ולהתבונן באבקה ופירורים הנושרים ממנה. לאחר מכן לפזרם על משטח ולברור אותם (בדומה לאורז). 

 הערות:


  1. צבע משטח הברירה - מומלץ לברור על משטח בצבעי כתום או תכלת. חום, שחור ולבן אלו צבעים של חרקים פוטנצייאלים ומשטח בצבע זה עלול להקשות על זיהויים.
  2. כדי להמנע מנגיעות מראש מומלץ בעת הרכישה להתבונן באריזה ולהמנע מרכישה של אריזה שאינה סגורה באופן הרמטי, או שבתחתיתה פירורים קטנים, קורים, גושים או לחות, תופעות אלו עלולות להעיד על נגיעות. 
  3. כאשר קונים בתפזורת יש להתבונן האם יש בסחורה ישנם סימנים לנגיעות.
  4. אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן יש להימנע מלאחסן את הגרעינים בשקית פתוחה, או במקום חם וחשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר. 

© כל הזכויות שמורות לכושרות