צנובר (גרעינים)

גרעיני צנובר בדרך כלל נקיים, אך עלינו לוודא שאין ביניהם חרקים שונים (לא מצויה נגיעות בתוך הגרגירים עצמם). 

תחילה יש להתבונן באריזה, אם יש בה סימנים מחשידים: גרעינים דבוקים, אבקה, קורים, חוטים, חורים בשקית וכדומה - אין להשתמש בתכולתה. 

במידה ואין סימנים מחשידים באריזה יש לברור את הגרעינים כדלהלן:

לשימוש בכמות קטנה - יש לפזר על כף היד ולהתבונן האם אין חרקים בין הגרעינים, לאחר מכן אפשר להשתמש.

לשימוש בכמות גדולה - מומלץ לפני השימוש לנער את הגרגירים במסננת, כך שהגרעינים ישארו במסננת ובמידה וישנם חרקים הם יפלו דרכה, לאחר מכן יש להתבונן האם יש חרקים על המשטח, לפזר את הגרעינים על גבי המשטח ולברור ביניהם. 

 הערות:


  1. כדי להמנע מנגיעות מראש, מומלץ לבדוק שהאריזה אטומה לגמרי ולא יוצא ממנה אוויר כשלוחצים עליה.
  2. כאשר קונים בתפזורת יש לשפוך לאט לאט לתוך השקית תוך כדי הסתכלות שאין בסחורה קורים, חוטים או גושים.
  3. לאחר הבדיקה אפשר לשמור על הגרעינים במקרר זמן רב, ואין צורך לשוב ולבודקם.

© כל הזכויות שמורות לכושרות