תבלין קארי הינו תערובת של תבלינים ועשבי תיבול שונים (כורכום, כוסברה טחונה, כמון, פלפל שחור, חילבה, זנגביל טחון, אבקת שום, חלתית, שומר, קינמון, ציפורן, הל, זרעי או אבקת חרדל, אגוז מוסקט טחון ומישה, פלפלים חריפים מסוגים שונים צ'ילי, קאיין, פלפל ארוך), משום כך הסיכויים לנגיעות בו גבוהים יותר.
לשימוש בכמות קטנה - יש לפזר על כף היד ולהתבונן האם אין חרקים בתבלין, לאחר מכן אפשר להשתמש.
לשימוש בכמות גדולה - מומלץ לפזר את התבלין בעזרת מסננת על גבי משטח (רצוי בצבע כתום או תכלת, שעליהם קל יותר לזהות את החרקים). להתבונן האם ישנם חרקים בתפזורת, וכן במה שנותר ברשת. אם נותרו ברשת גבישים קטנים - הדבר מעיד בדרך כלל על נגיעות, כדי לברר זאת יש למעוך אותם בעדינות, ולבדוק האם במרכז ההתגבשות ישנו חרק. במידה ונמצאו חרקים - ישנו קושי גדול לברור את התבלין בצורה יעילה, ואין להשתמש בכל תכולת האריזה.
© כל הזכויות שמורות לכושרות