תבלין לשווארמה

תבלין זה מורכב מתערובת של תבלינים שונים המכילה גם עשבי תיבול מיובשים ביניהם: אגוז מוסקט, כורכום, כמון, מלח, פלפל אנגלי, פפריקה, אבקת שום וגבישי שום.  כך שהסיכוי שהתבלין יהיה נגוע גבוה יותר. 

לשימוש בכמות קטנה - יש לפזר על כף היד ולהתבונן האם אין חרקים בתבלין, לאחר מכן אפשר להשתמש.

לשימוש בכמות גדולה - מומלץ לפזר את התבלין בעזרת מסננת על גבי משטח (רצוי בצבע כתום או תכלת, שעליהם קל יותר לזהות את החרקים). להתבונן האם ישנם חרקים בתפזורת, וכן במה שנותר ברשת. אם נותרו ברשת גבישים קטנים - הדבר מעיד בדרך כלל על נגיעות, כדי לברר זאת יש למעוך אותם בעדינות, ולבדוק האם במרכז ההתגבשות ישנו חרק. במידה ונמצאו חרקים - ישנו קושי גדול לברור את התבלין בצורה יעילה, ואין להשתמש בכל תכולת האריזה.

 הערות:


  1. כדי להמנע מנגיעות מראש, מומלץ לבדוק שהאריזה  אטומה לגמרי ולא יוצא ממנה אוויר כשלוחצים עליה.
  2. כאשר קונים בתפזורת יש לשפוך לאט לאט לתוך השקית תוך כדי הסתכלות שאין בסחורה קורים, חוטים או גושים. 
  3. לאחר הבדיקה אפשר לשמור על התבלין במקרר זמן רב, ואין צורך לשוב ולבודקו.
  4. אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן תמיד מומלץ שלא לאחסן את האבקה בשקית פתוחה, או במקום חם וחשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.

© כל הזכויות שמורות לכושרות