קרש חיתוך

קרש החיתוך הוא אחד הכלים השימושיים במטבח המודרני, וככזה הוא משמש אותנו לאורך כל השנה לחיתוך מאכלים שונים, כולל מאכלי חמץ. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם לחמץ במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח.
קרש חיתוך שבו חריצים רבים שקשה לנקותם לחלוטין - יש להצניעו לאחר הפסח.
במידה ומצליחים לנקותו:
- ניקוי יסודי: יש לנקות את קרש החיתוך היטב מכל שאריות מזון ולכלוך.
- בדיקת חריצים: יש לבדוק שאין חריצים עמוקים שקשה לנקותם.
- תשומת לב מיוחדת: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הפינות והשקעים.
יש להכניסו לכלי מלא במים רותחים. (אם אין כלי מספיק גדול אפשר להכניס חצי חצי, ובלבד שכל הקרש יעבור במים. אפשר גם להרתיח מים בתוך תבנית אפיה וכך הקרש יכנס).
במידה ומדובר בקרש מזכוכית - לדעת האשכנזים יש להצניעו ולא להשתמש בו בפסח, ולדעת הספרדים אין צורך להכשירו ואפשר להשתמש בו בפסח לאחר נקיון טוב.
במידה ובטוחים שלא חתכו בקרש מעולם מאכלים חמים וחריפים, וכן לא היה בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא במדיח כלים - הקרש אינו חייב בהכשרה.
קרש חיתוך שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותו במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.