קרש חיתוך שבו חריצים רבים שקשה לנקותם לחלוטין - יש להצניעו לאחר הפסח.
במידה ומצליחים לנקותו:
יש להכניסו לכלי מלא במים רותחים. (אם אין כלי מספיק גדול אפשר להכניס חצי חצי, ובלבד שכל הקרש יעבור במים. אפשר גם להרתיח מים בתוך תבנית אפיה וכך הקרש יכנס).
במידה ומדובר בקרש מזכוכית - לדעת האשכנזים יש להצניעו ולא להשתמש בו בפסח, ולדעת הספרדים אין צורך להכשירו ואפשר להשתמש בו בפסח לאחר נקיון טוב.
הערה - במידה ובטוחים שלא חתכו בקרש מעולם מאכלים חמים וחריפים, וכן לא היה בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא במדיח כלים - הקרש אינו חייב בהכשרה.
© כל הזכויות שמורות לכושרות