בעשבי תיבול מיובשים מצויים חרקים שונים: תולעים, וחרקים קטנים (כגודל גרגיר שומשום) בגוון חום, ושחור. הדבר מתבטא לעיתים בהתגבשויות של העלים.
לשימוש בכמות קטנה - יש לפרוס מעט מן העלים על כף היד או לפזר על משטח אחר, ולהתבונן שאין ביניהם ועליהם חרקים.
לשימוש בכמות גדולה - מומלץ לנער את העלים במסננת ולראות מה נושר ממנה על המשטח. בנוסף יש להתבונן העלים שנותרו ברשת, אם ישנם התגבשויות יש למעוך אותם בעדינות (לרוב ימצאו בתוכם חרקים). אם נמצאו חרקים בתפזורת או ברשת - ישנו קושי גדול להסיר אותם, ומומלץ שלא להשתמש בתכולת האריזה.
הערות:
© כל הזכויות שמורות לכושרות