בפפריקה מצויה לעיתים נגיעות חרקים ( בפרט בפפריקה מרוקאית מתוקה בשמן) וראוי לבודקה לפני השימוש.
לשימוש בכמות קטנה - יש להעביר את הפפריקה על כף היד ולהתבונן האם אין בה חרקים, לאחר מכן אפשר לערבה במאכל.
לכמות גדולה - לפני השימוש יש לפזר את הפפריקה על גבי משטח בעזרת מסננת, ולהתבונן על התפזורת ועל מה שנותר ברשת. אם נותרו התגבשויות של התבלין יש למעוך אותם בעדינות (לעיתים ימצאו בתוכם חרקים). אם נמצאו חרקים בתפזורת או ברשת - ישנו קושי גדול להסיר אותם, ומומלץ שלא להשתמש בתכולת השקית.
הערה:
את הסינון והברירה מומלץ לבצע על משטח בצבע כתום או תכלת, עליהם גוון החרקים בולט יותר.
© כל הזכויות שמורות לכושרות