על אף שהקמח המלא נגוע לא פחות מקמח לבן, ישנו קושי בניפויו משום שהקמח אינו עובר בנפה בצפיפות שמספיקה למנוע מהחרקים לעבור דרכה. משום כך מומלץ מאוד לרכוש קמח מלא שאינו טעון ניפוי, כמו בקישור זה.
בדיעבד אם לא ניתן להשיג קמח מלא שלא מנופה, יש לנפות אותו בנפת 50 מ"ש. מאחר וישנם חרקים שעלולים לעבור בצפיפות זו, יש ליטול 3 כפות מן הקמח שעבר בנפה ולנפות אותו בנפה תקינה - 60 מ"ש ומעלה, את הקמח שנותר בנפה יש לברור בעין, ובמידה ואין בו חרקים ניתן להניח שהדבר נכון גם לגבי שאר הקמח.
הערות:
© כל הזכויות שמורות לכושרות