קולפן

מדריך מקיף להכשרת קולפן לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
קולפן - הכשרה לפסח

מקלף שמיועד לקילוף פירות וירקות בדרך כלל אינו בא במגע עם חמץ, ולכן הוא אינו חייב בהכשרה. החשש הוא שמא בשעה שהיה בכיור וכדו' עירו עליו מאכל חמץ חם. או שמא הדיחוהו עם כלי חמץ במדיח כלים.

תהליך ההכשרה
לפני שמתחילים

יש לנקות את הקולפן היטב מכל שאריות מזון ולכלוך.

ההכשרה הנדרשת
  • המתנה: יש להמתין 24 שעות ללא שימוש בקולפן.
  • הכשרה: להכניס את המקלף לסיר מים בשעה שהם מבעבעים.
  • במקום צורך אפשר להקל בעירוי מים רותחים על המקלף.
הערה חשובה

במידה ובטוחים שלא השתמשו בו מעולם לחמץ, וכן לא היה בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא במדיח כלים - הקולפן אינו חייב בהכשרה.

לשיטת הספרדים אפשר להקל בכל מקרה, משום שרוב תשמישו בהיתר.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

קולפן שאין כוונה להשתמש בו בפסח - יש לנקותו היטב ולשמרו במקום נקי.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות