תורמוס טרי - בדרך כלל נקיים מחרקים. כאשר מחלצים אותם מהתרמיל יש להתבונן לראות שאין בהם נגיעות חריגה.
תורמוס יבש - הנגיעות המצויה בקטניות אלו היא נגיעות פנימית. קליפתם האטומה אינה מאפשרת לראות את הנגיעות מבחוץ, וכדי לחשוף אותה עלינו להפוך את קליפתם לשקופה יותר. לשם כך יש לבצע את הפעולות הבאות:
לאחר בדיקה זו:
בגרגירים שנמצאו נקיים - אפשר להשתמש.
גרגרים שנמצאו בהם כתמים או חורים - יש לבדוק בדיקה פנימית, על ידי הסרת הקליפה, וחציית הגרגרים באמצעם, כדי לוודא שאין בתוכם חרקים.
כאשר הן מיועדות לטחינה (לממרח וכדומה) - כאשר הגרגירים מיועדים לטחינה גמורה, מספיק לברור מדגם מכלל האריזה: כ5-6 גרגירים משלוש מקומות בתוך האריזה, לפי ההוראות לעיל. במידה ונמצאו נקיים מותר להשתמש בשאר האריזה לטחינה בלא בדיקה. אם נמצאו נגועים יש לבצע את הבדיקה על כל גרגירי החומוס.
הערות:
1. קטניות שנבדקו ולא נעשה בהן שימוש - אפשר לשמור במקרר לאורך זמן, ללא צורך בבדיקה נוספת.
כדי להמנע מנגיעות מראש, כבר בעת הרכישה כדאי להימנע מרכישה של אריזה שבתחתיתה פירורים קטנים או קורים, משום שתופעה זו עלולה להעיד על נגיעות.
2. אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן אין לאחסן את הקטניות בשקית פתוחה, או במקום חם וחשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.
3. אריזות ואקום - בחנויות נמכרות קטניות באריזות ואקום נקיות מחרקים. כדי להשתמש ללא בדיקה יש לוודא את תקינות האריזה, במידה והיא שלימה ולא נכנס לתוכה אוויר, מותר להשתמש בתכולה בלא בדיקה. לאחר פתיחת האריזה ניתן לשמור את התכולה במקרר לאורך זמן ואין צורך לברור שוב.
4. גרגירים הנמכרים בשימורים או קפואים - בכשרויות ברמה טובה, עוברים בדיקות טיב מתקדמות והם נקיים מחרקים.
© כל הזכויות שמורות לכושרות