כבוד הרב, שלום וברכה.
א. לאחרונה התברר לי שישנה נפה מיוחדת לקמח מלא עם חורים יותר גדולים (לא זוכר ולא נכנס כרגע למידות מדויקות).
למיטב ידיעתי גודל החור אמור להתאים לגודל החרק ולא לגודל הקמח (שהחרק לא יעבור). אני יוצא מנקודת הנחה שהחרקים הקמח רגיל ומלא אלו אותם החרקים.
אם כך, למה אי אפשר לנפות קמח לבן במפה של קמח מלא ולחסוך זמן?
2. האם ניתן לברור את כמות הקמח הקטנה שנשארה בנפה לאחר המיפוי ולהוסיפה לשאר הקמח (קמח רגיל בנפה רגילה)