מעשנת בשר

מדריך מקיף להכשרת מעשנת בשר לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מעשנת בשר - הכשרה לפסח

מעשנת הבשר היא אחד המכשירים הפופולריים במטבח המודרני, וככזו היא משמשת אותנו לאורך כל השנה להכנת בשרים מעושנים. במעשנת בשר מכניסים לא פעם בשר מתובל בתבלינים ורטבי חמץ, ולכן על פי ההלכה, יש להכשיר אותה לפני פסח.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
לפני שמתחילים

במעשנת בשר מכניסים לא פעם בשר מתובל בתבלינים ורטבי חמץ, ולכן צריך להכשיר אותה לפני פסח.

כדי להכשיר את המעשנת לשימוש בפסח - יש לנקותה היטב:

  • ניקוי יסודי: יש לנקות את המעשנת היטב מכל שאריות מזון, שומן ולכלוך.
  • אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הרשתות, התבניות וחלל המעשנת.
  • מגש איסוף שומנים: יש לנקות היטב את מגש איסוף השומנים והנוזלים.
תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת
  • ליבון הרשתות והתבניות: את החלקים שעליהם מניחים את הבשר, הרשתות והתבניות, יש ללבן באש עד שיתאדמו.
  • חימום חלל המעשנת: את חלל המעשנת יש לנקות לחלוטין, ולאחר מכן לחמם את המעשנת בחום המקסימלי למשך כשעה.
הכשרת חלקים נוספים

מדחום בשר וכלי עזר אחרים שבאים במגע עם הבשר יש לנקות היטב ולהגעיל במים רותחים.

המלצה מעשית

מומלץ לרכוש רשתות ותבניות נפרדות לשימוש בפסח, במיוחד אם הרשתות הקיימות משמשות למאכלי חמץ באופן תדיר.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מעשנת בשר שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותה במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות