מסננות / רשתות סינון
מדריך מקיף להכשרת מסננות מטבח לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

במסננות נהוג לעיתים לסנן פסטה, אטריות, או מאכלי חמץ אחרים. בנוסף המסננות שוהות בכיור בעת שמשתמשים בו בחמץ, ולכן הן טעונות הכשרה.
הוראות הכשרה
סוגי רשתות והכשרתם
רשת סינון לפסטה
מסננת שעיקר שימושה לסינון פסטה - יש לנקות אותה, ולערות עליה מים מקומקום רותח.
אשכנזים צריכים להכניס את המסננת לכלי מלא מים מבעבעים.
מסננת לשימושים אחרים
מסננת שאינה מיועדת לסינון פסטה:
- למנהג הספרדים: אין צורך להכשירה.
- למנהג האשכנזים: במידה היא שוהה לעיתים בכיור יחד עם חמץ יש לערות עליה מים מקומקום רותח.
כשאין כוונה להשתמש במסננת בפסח
די לנקות את המסננת, ולשומרה במקום מוצנע יחד עם כלי החמץ.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח