יש לנקות את הכלי היטב, להמתין 24 שעות מעת השימוש האחרון.

לאחר מכן, יש למלא את הכלי במים, להפעילו על החום הגבוה, ובשעת רתיחת המים יש לדאוג שהמים יגלשו, לכך ניתן לגרום באמצעות הנחה מוקדמת של סבון או סודה לשתיה במים (שיגרמו להם לקצוף ולגלוש), או על ידי שפיכה של מים רותחים מקומקום אחר. יש לנתק את זרם החשמל מיד בגלישת המים מחשש סכנה!

 

מכסה הצ'יפסר - את המכסה יש להגעיל באופן נפרד. אך תחילה יש לנקות אותו היטב. ישנם מכשירים שבהם נקיונו סבוך מאוד בשל השומן הרב שנדבק בנקבי שחרור האדים. כאשר לא ניתן לנקות את המכסה, ניתן להשרותו למשך הלילה במסיר שומנים עד שכל המאכל הדבוק בו נפגם, ולאחר מכן להגעילו בכלי מים רותחים. כאשר מדובר במכסה שאיננו נשלף יש להקל ולהגעילו יחד עם המכשיר עצמו כאשר הוא מכסה אותו בעת ההגעלה.

 

רשת הצ'יפסר - את רשת הצ'יפסר יש לנקות היטב מהשומן הרב שמצטבר עליה, רק לאחר שהרשת נקיה לחלוטין, בחורים ובסדקים, ניתן להגעילה. את ההגעלה אפשר לבצע על ידי הנחת הרשת בתוך הצי'פסר עצמו במהלך הכשרתו, ולאחר הרתיחה יש להפוך את הרשת כך שגם ידיות האחיזה יכנסו אל תוך המים.

© כל הזכויות שמורות לכושרות