הכשרת משטח צליה 

מדריך מקיף להכשרת משטח צליה לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
משטח צליה - הכשרה לפסח

משטח הצלייה משמש במהלך השנה לחימום מאכלי חמץ שונים, בשר מעובד, פיתות, רטבים מחמץ, בצלים שנחתכו בסכין חמץ ועוד. הכשרתו של משטח הצלייה מורכבת.

הוראות הכשרה
הכשרת משטח הצליה
  • יש להעביר את המשטח באש, עד שיתאדם.
  • מחמת המאסיביות של המשטח קשה מאוד לבצע זאת באמצעים ביתיים, ונדרש לשם כך כלב גז.
  • יש לוודא שהליבון שורף לחלוטין את שאריות השומן שעל המשטח.
משטח צליה חשמלי שאינו מתפרק
  • ההכשרה איננה אפשרית בלא לפגוע במכשיר.
  • אין לו תקנה - לא ניתן להכשירו. 
אם לא משתמשים במכשיר בפסח

פלאנצ'ה שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן להכניסה לארון סגור בנייר דבק ולהצניעה יחד עם שאר כלי החמץ. אם יש עליה חמץ ממשי יש לכלול אותה במכירת החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות