שאל את הרב » כשרות

כשרות

  • תוכן השאלה
  • שלום הרב, אני לא בן אדם דתי אבל מתכננת לפתוח מסעדה. וחושבת אולי שתהיה מסעדה כשרה. אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות:
    שאלה מקדימה: למה בכלל כדאי לפתוח מסעדה כשרה עם תעודת כשרות? הרי אני משלמת יקר יותר לתעודה. ויכולה להחליט לשמור כשרות גם בלי תעודה.
    1. מדוע חשוב להקפיד ולהחליט על סוג המסעדה (בשרית/חלבית), ולא ניתן לאפשר מסעדת "גם וגם" ?
    2. מה חשוב להקפיד בהכשרת כלים?
    3. מה חשוב להקפיד בכל מה שקשור לפירות וירקות?

    תודה רבה
    דבי
  • תוכן התשובה
  • א. יש שיקול רוחני לפני השיקול העיסקי - שמבחינתנו חשוב לאכול מזון כשר ע"פ ההלכה זה מקדם ומקדש אותנו.

    ב. מבחינה כלכלית - איננו מומחים בתחום , אולם כשרות של הרבנות עולה אגרה של 1400 שח לשנה ועוד שכר משגיח של 39 שח לשעת עבודה. תחשבי כמה צפויים לך קהל דתי ומסורתי ותוכלי לדעת אם זה משתלם לך.

    1. במטבח תעשייתי - אי אפשר להגיש בשר וחלב ביחד באותה מסעדה מאחר ויש בכך תקלות רבות, ויש גם איסור לאכול באותו שולחן מנות של בשר ומנות של חלב. ולכן צריך להחליט אם המסעדה חלבית או בשרית - לעיתים יש מצבים מיוחדים שמאפשרים בחדר אחר הגשה נפרדת , אבל יש לבדוק את הנושא עם הכשרות המקומית.

    לגבי שאר השאלות - יש ליצור קשר עם הרבנות המקומית באזורך - ולדעת בדיוק מה הם רוצים
    אם את מחפשת כשרות רגילה הדרישות נמוכות יותר ובמהדרין הדרישות גבוהות יותר

    בהצלחה
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יג סיון התשפב
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות