TML מעודכן למכשיר נינג'ה

מכשיר נינג'ה

מדריך מקיף להכשרת מכשיר נינג'ה לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מכשיר נינג'ה - הכשרה לפסח

מכשיר הנינג'ה הוא אחד המכשירים הפופולריים במטבח המודרני, וככזה הוא משמש אותנו לאורך כל השנה לבישול, צלייה וטיגון של מאכלים שונים, כולל מאכלי חמץ. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם לחמץ במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח.

הוראות הכשרה
הערכת מצב
לפני שמתחילים

במכשיר הנינג'ה מצוי שמשתמשים עם חמץ גמור, כגון בהכנת קבב, קציצות וכד' פיתות ומאפים, תבלינים ורטבים של חמץ, או ירקות חריפים שנחתכו בסכין חמץ.

יש לבחון את השימוש במכשיר במהלך השנה:

  • סוג השימוש: האם השתמשו במכשיר להכנת מאכלי חמץ גמור.
  • תדירות השימוש: האם השימוש במאכלי חמץ היה שכיח.
  • אופי השימוש: האם היה מגע ישיר בין החמץ לחלקי המכשיר.
אפשרות ההכשרה
האתגרים בהכשרה

הכשרת מכשיר זה לפסח דורשת ליבון חמור של התבניות והרשתות בהן מניחים את המאכלים, ונקיון מוחלט של חלקו העליון של המכשיר, כולל ארובות פליטת העשן.

הקושי המעשי

שתי הפעולות הללו כמעט בלתי אפשריות (הרשתות והתבניות עלולות להתקלקל, והחלקים העליונים אינם חשופים מספיק כדי לנקות אותם היטב), ולכן אין להשתמש במכשיר זה בפסח אם במהלך השנה לא הקפידו להשתמש בו במוצרים כשרים לפסח.

המלצה מעשית

מומלץ להימנע משימוש במכשיר נינג'ה במהלך הפסח, ולהעדיף שימוש בכלי בישול חלופיים המיועדים לפסח בלבד.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מכשיר נינג'ה שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותו במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות