מידע והלכה » עוף ובשר » מדיניות המלצות כושרות - בשר מחו"ל

מדיניות המלצות כושרות - בשר מחו"ל

רבני כושרות


רוב הבשר המשווק במדינת ישראל מיובא מחו"ל. השחיטה בחו"ל מתקיימת על ידי צוותים שונים שאושרו על ידי אגף שחיטת חו"ל ברבנות הראשית לישראל, והבשר מגיע כשהוא חתום על ידי הרבנות הראשית.

ככלל, המדיניות שלנו להמלצה על משחטות, כוללת ביקורים, היכרות עם רבני המשחטה וצוותי השחיטה, ומעקב תקופתי אחר הנעשה במשחטה. כך נקבעות המלצותינו ביחס לשחיטת עופות בארץ.

לגבי שחיטת הבשר בחו"ל אין ביכולתנו לקיים מעקב מתמיד אחר הנעשה במשחטות השונות, הן מחמת המרחק, והן משום שלא מדובר בצוותי שחיטה קבועים, אלא צוותים המשתנים מעונת שחיטה לעונת שחיטה, כך שבאופן מעשי רמת כשרות הבשר משתנה לפי מקצועיותו של צוות השחיטה שהורכב באותה עונה ובאותו בית מטבחיים.

למרות האמור, בעבר סברנו שאנו מכירים מספיק את הנעשה כדי להמליץ על שחיטת הרבנות בחו"ל, זאת לאור שיחות מעמיקות עם העובדים בשטח, ולכך נוספה העובדה שצוותי השחיטה הללו משרתים הן הרבנות הראשית, והן את הבדצי"ם המהודרים לסירוגין. בעקבות זאת המלצנו על בשר חלק בשחיטת הרבנות הראשית (מדבקה אדומה), ובעקבות זאת יכולנו להמליץ גם על מפעלי בשר מעובד ברחבי הארץ שמשתמשים בבשר זה.

במשך השנים נחשפנו לעדויות שונות בקשר לפערים בין צוותי השחיטה, עדויות שגרמו לנו לפקפק באפשרות להמליץ באופן גורף על כל הבשר המיובא מחו"ל. מנגד, לא היה די בעדויות אלו להכריע שקיימת בעיה משמעותית בבשר הנשחט על ידי צוותי השחיטה של הרבנות הראשית.

 

לאור שינויים אלו, וההגבלות על הפיקוח של מפקחי הרבנות הראשית, לאחר בדיקה וחקירה אנו ממליצים על צוותי שחיטה של הרבנות הראשית שהצלחנו לברר שהם מתנהלים באופן תקין.
מחמת הקושי לעקוב אחר הנעשה בחו"ל, אין ברשימה זו כדי להעיד בהכרח על כל שאר צוותי השחיטה שאינם מופיעים בה, וייתכן שלא הצלחנו להגיע למידע אמין לגביהם.

ניתן לצפות ברשימה זו בעמוד המומלצים

© כל הזכויות שמורות לכושרות