מקציף חלב
מדריך מקיף להכשרת מקציף חלב לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

מקציף חלב הוא אחד המכשירים השימושיים במטבח המודרני, המשמש להכנת משקאות חלב מוקצפים. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם לחמץ במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח.
הוראות הכשרה
ניקיון והכשרה
מידע כללי
מקציף חלב שהקציפו בו חלב פרה בלבד, אינו צריך הכשרה.
אם המקציף שהה בכיור ויש חשש שעירו עליו חמץ חם - יש לערות עלים מים מקומקום רותח.
שימוש עם חמץ
מקציף ששימש להקצפת חלב שיבולת שועל - אם הפעילו את גוף החימום - אין דרך להכשירו לכתחילה.
אמצעי זהירות
המלצה מעשית
מומלץ להשתמש במקציף חלב נפרד לפסח או להקפיד שבמהלך השנה לא יוקצף בו חלב שמעורב עם מוצרי חמץ כמו שיבולת שועל.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח
מקציף חלב שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לאחסן אותו במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח