כוס תרמית
מדריך מקיף להכשרת כוס תרמית לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

בכוס תרמית מאחסנים לעיתים משקאות הזקוקים להכשרה (כמו קפה בטעמים, שוקו, או קפה עם שיבולת שועל וכדו'). או מים שחוממו בקומקום חמץ. ולכן צריך להכשירה. .
הוראות הכשרה
ניקיון והכשרה
- ניקוי יסודי: יש לנקות את הכוס היטב מבפנים ומבחוץ.
- המתנה: יש להמתין 24 שעות ללא שימוש.
- עירוי מים רותחים: יש לערות מים רותחים מקומקום לתוך הכוס.
- הכשרת הפקק: יש לערות מים רותחים גם על מכסה הכוס מכל צדדיו.
הערה
אם ידוע שהשתמשו בכוס זו במהלך השנה למשקאות שמכילים חמץ ממש, והשאירו אותם בה יותר מ-24 שעות. הכוס זקוקה להגעלה בכלי מלא מים רותחים. לשם כך יש להרתיח מים בסיר, ובשעה שהם מבעבעים להכניס את הכוס לתוכם.
אם לא משתמשים בכוס זו בפסח
כוס שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בניקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לאחסן אותה במקום סגור ומסומן יחד עם שאר כלי החמץ.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח