שלום וברכה. יישר כח גדול על פעולכם. ראיתי שכתבתם על צימוקים שיש תולעים פנימיים וצריך לחכות חצי שנה/שנה כדי לאכול... ושאלתי אצלינו בישיבה את הרב שאחראי על הכשרות בחדר אוכל האם מחכים כך בישיבה עם הצימוקים, ואמר לי שיש מחלוקת ולפי הרבנות הראשית אין כל חשש (נראה לי שאמר את הרב בר גיורא), ובישיבה סומכים על זה, ומה שהרב דב ליאור הסכים איתכם הוא הסכים על פי הנתונים שהביאו לו, אך לא ראה את המציאות בפועל. ע"כ. 1. איך יכול להיות שיש מחלוקת במציאות? אם מצאתם למה הרבנות הראשית לא מסכימה איתכם, יש דעות מקילות? 2. מה הרב ממליץ לי לעשות, שמעתי מכמה רבנים גדולים שאמרו שכל תלמיד ישיבה צריך לאכול מה שבישיבה ולא לשאול שאלות, האם נכון גם כאן? תודה
שלום
1. לצערנו אין כיום לרבנות הראשית לישראל מעבדה שתבדוק את הנתונים בצורה בלתי תלויה ותוציא הנחיות בהתאם.
2. אין לרבנות הראשית כיום לצערנו הנחיות בדיקות לכל הירקות והפירות שונים בנהלי הכשרות. מלבד איסור שימוש במינים שנמצאו נגועים בעבר ( תירס קלחים, פטל תות וכד)
3. ניסינו מספר פעמים דרך גורמים שונים לפעול להקמת מעבדה לרבנות הראשית ואף יצא מכרז להקמת מעבדה לרבנות הראשית שיתן תוצאות לוועדת הכשרות לצורך קבלת החלטות, לצערנו למרות שהמכרז פורסם ולמרות שהוקצה חדר וציוד ברבנות הראשית הנושא טורפד ולא נבחר מפעיל למעבדה.
4. אנחנו עורכים בדיקות ומעדכנים את וועדי הכשרות ואת נציגי הרבנות השונים ברבנות הראשית, ככל ויש למישהו נתונים אחרים של בדיקות נשמח לקבלם.
5. יש וועדי כשרות שבחרו להחליף את ארץ היבוא בגלל הנגיעות.
6. תמיד גם אפשר לא לאכול את הצימוקים עצמם ולאכול את שאר האוכל.
6. למעשה עשה לך רב והסתלק מהספק.
התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
בתאריך יח תמוז התשפד
ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
להצטרפות לחצו כאן