מו"ר הרב אליקים לבנון
לסרטון הכשרת המטבח לפסח לחץ כאן
נהוג להעמיד לרשות הציבור צוותי הכשרה, העוסקים בהגעלת כלי בית. הצוותים הללו חייבים ללמוד היטב את דיני ההכשרה (שו"ע או"ח סימנים תנ"א-תנ"ב), כדי לדעת אילו כלים ניתן להכשיר וכיצד להכשיר כל כלי, בליבון או בהגעלה.
בכלים אותם מבקשים להגעיל, אין להשתמש 24 שעות לפני ההגעלה.
יש לפרק ידיות סירים וכדומה, ולנקות היטב את הכלי ואת הידיות.
יש להביא להגעלה גם ידיות וברגים.
כלים שונים
הכלל בהכשרת כלים הוא "כבולעו כך פולטו".
לכן, כלים הבולעים חמץ עם נוזל, בבישול - הגעלתם במים רותחים.
כלים הבולעים חמץ יבש, כמו תבניות אפיה, הכשרתם ע"י ליבון חמור.
למעשה:
מזלגות, יש להקפיד לנקות בין שיני המזלג לפני ההגעלה.
תנור:
הכשרת תנור לכתחילה
הכשרה לפי חלק מהדעות
הערה: בהכשרת תנור לשאר ימות השנה (לא לפסח), אם ידוע שהשתמשו בתנור לאפיית דברים כשרים, אלא שלא הקפידו בהפרדה בין בשר לחלב, וכן שלא אפו בו בשר לא מוכשר או בשר טריפה, אפשר לסמוך לכתחילה על הצורה השנייה של הכשרת התנור.
תנור פירוליטי:
הכשרת התנור: הפעלת תכנית לניקוי עצמי (בחום מקסימאלי), ודי בזה.
התבניות, דינן כתבניות תנור כפי הנזכר לעייל.
הכשרת כיריים:
ניקוי הכיריים באופן יסודי. את ראשי הלהבות יש לנקות ביסודיות ודי בכך.
את החצובות (מעמדי הסירים) יש ללבן, רצוי בליבון חמור. אם אי אפשר, ניתן ללבנם בליבון קל.
את משטח הכיריים רצוי לצפות בנייר כסף.
כיריים אינדוקציה:
יש לנקות היטב את המשטח האינדוקטיבי, ודי בכך.
מנגל גז:
על גבי המנגל מצוי שמשתמשים עם חמץ גמור, כגון בהכנת קבב, קציצות וכד' וכן לעיתים אופים עליו פיתות ומאפים.
לכן, יש לנקות עד כמה שאפשר את רשתות המנגל, וכן את הבסיס ואת מכסה המנגל.
את הרשתות יש ללבן בליבון חמור בעזרת מבער.
לבסוף יש להבעיר את המנגל על המקסימום, ולהשאירו סגור כ-15 דקות.
פלטת שבת:
מיחם וקומקום:
במיחם הסגור במכסה פלסטיק מעוגל, שאינו מתחמם ואין מניחים עליו אוכל לחימום, אם לא השתמשו בתוך המיחם בחמץ, אין צורך בהגעלה אלא בניקוי חיצוני בלבד.
מיקרוגל:
מדיח כלים
כיור:
שיש:
לקישור לחוברת הנחיות למטבח מוסדי- הרבנות הראשית לישראל לחץ כאן
© כל הזכויות שמורות לכושרות