יש לחלק את הנבטים לכמה קבוצות:
נבטים לבנים (נבטי אלפלפא, נבטים סיניים) - מוחזקים כנקיים, ומספיקה להם שטיפה יסודית תחת זרם מים.
נבטים ירוקים (כגון: נבטי ברוקולי, חמניה וצנונית) - נגועים יותר. יש להסיר את השורשים ולא להשתמש בהם, לאחר מכן להשרות את הנבטים במים למשך 3 דקות ולשטוף תחת זרם מים.
הנבטה ביתית - לפני ההנבטה יש לברור את הגרגרים שחפצים להנביט (כשם שבודקים כל אחד ממיני הקטניות המדוברים). לאחר ההנבטה יש לשטוף היטב את הנבטים תחת זרם מים.
© כל הזכויות שמורות לכושרות