סולת

הסולת עלולה להיות נגועה לעיתים, בחרקים קטנים בצבע חום או שחור או תולעים לבנים שיוצרות כעין גוש המחובר על ידי קורים.

בניגוד למה שסוברים רבים, לא ניתן לנפות סולת כמו שמנפים קמח. הסיבה לכך היא שיש חרקים קטנים בגודל גרגרי הסולת עצמם ולכן כאשר גרגרי הסולת עוברים בנפה גם החרקים יעברו בה. 

על מנת לברור את הסולת יש לפזר אותה על משטח ולהתבונן בה. כדי לברור במהירות מומלץ לפזר את הסולת על המשטח בעזרת מסננת, להמתין כחצי דקה, לראות האם יש תזוזה של חרקים בתוך הסולת, ולאחר מכן להתבונן היטב בכל הסולת שעל המשטח.

 הערות:


  1. בסולת מעורבים לעיתים קרובות חלקי קליפה חומים שלא נטחנה היטב. כאשר מסופקים אם מדובר בקליפה או חרקים יש להפריד אחת מהחתיכות ולמעוך אותה בעזרת הציפורן או כפית. אם זה מדובר בחלקי קליפה היא לא תמעך. 
  2. על מנת להמנע מנגיעות מראש יש להתבונן בעת הקניה ולוודא שלא רואים חרקים באריזה (אם היא שקופה). באריזת נייר מומלץ להתבונן בכפלים שבפתחה. ברכישה בתפזורת יש לשפוך באיטיות מהכף לתוך השקית תוך כדי התבוננות שאין חרקים, התגבשויות או קורים.
  3. את הברירה מומלץ משטח בצבע תכלת או כתום, עליהם החרקים ניכרים יותר.

© כל הזכויות שמורות לכושרות