בין גרעיני השומשום מצויים חרקים שונים, ויש לבודקו לפני השימוש.
לשימוש בכמות קטנה - יש להעביר את השומשום על כף היד ולהתבונן האם אין בו חרקים, לאחר מכן אפשר להשתמש בו.
לכמות גדולה - לפני השימוש מומלץ לנער את השומשום במסננת צפופה, ולבדוק את הפרורים שנשרו. לאחר מכן יש לפזר על המשטח את הגרעינים שנותרו ברשת ולבדוק ביניהם.
לעתים כאשר מסננים רואים על גבי הרשת התגבשויות גרגרים דבוקים יחד, במקרה זה יש לפורר את ההתגבשות כדי לראות שלא נמצא תולעת בתוכה..
הערות:
תמונות וסרטונים להמחשה
© כל הזכויות שמורות לכושרות