שומשום

בין גרעיני השומשום מצויים חרקים שונים, ויש לבודקו לפני השימוש. 

לשימוש בכמות קטנה - יש להעביר את השומשום על כף היד ולהתבונן האם אין בו חרקים, לאחר מכן אפשר להשתמש בו. 

לכמות גדולה - לפני השימוש מומלץ לנער את השומשום במסננת צפופה, ולבדוק את הפרורים שנשרו. לאחר מכן יש לפזר על המשטח את הגרעינים שנותרו ברשת ולבדוק ביניהם.

לעתים כאשר מסננים רואים על גבי הרשת התגבשויות גרגרים דבוקים יחד, במקרה זה יש לפורר את ההתגבשות כדי לראות שלא נמצא תולעת בתוכה..

 הערות:

  1. כבר בעת הרכישה כדאי להתבונן באריזה ולהמנע מרכישה של אריזה שיש בה גושים מחוברים יחד או שיש בתחתיתה פירורים קטנים, משום שתופעה זו עלולה להעיד על נגיעות. כאשר קונים בתפזורת, יש לשפוך לאט לאט מהכף לתוך השקית תוך כדי בדיקה שאין חרקים או גושי גרגרים הדבוקים אלו לאלו על ידי קורים.
  2. אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן אין לאחסן בשקית פתוחה, או במקום חם או חשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.
  3. אם לאחר השימוש נותר שומשום שבררנו ולא השתמשנו בו, אפשר לאחסן במקרר ובמקפיא, ולהשתמש בפעם הבאה ללא צורך בבדיקה.
  4. את הסינון והברירה מומלץ לבצע מעל משטח בצבע כתום או תכלת, עליהם גוון החרקים ניכר היטב.
  5. לעיתים נשאר חלק מהקליפה שלא התקלפה, זה לא סימן של נגיעות.

 תמונות וסרטונים להמחשה



© כל הזכויות שמורות לכושרות