בבדיקות שנערכו נמצאו חרקים פנימיים בתוך הצימוקים, לאור הקושי בבדיקתם הורו הרבים לצרוך רק צימוקים שעברו עליהם י"ב חודש מעת הקטיף. להרחבה ולתוצאות המלאות ראו כאן.
בצימוקים שעברו עליהם י"ב חודש יש לנהוג כדלהלן:
צורת הבדיקה:
אם לא נמצאו חרקים שצפו או שקעו - אפשר להשתמש בצימוקים.
אם נמצאו חרקים - יש לבצע שוב את כל תהליך ההשריה והבדיקה. אם גם בבדיקה החוזרת מתגלים חרקים - יש להמנע מלהשתמש באריזה זו.
הערה: באחסון ממושך נוצרים גבישי סוכר לבנים על הצימוקים שאינם סימן לנגיעות.
איך מזהים את תאריך הקטיף?
1. אם עברו יותר מ-12 חודשים מן התאריך המודפס על האריזה ניתן לדעת בוודאות שהצימוקים מותרים. בחברת מיה תאריך האריזה לא מודפס, אך תאריך התפוגה שמודפס הוא 12 חודשים לאחר האריזה.
2. כאמור, בצימוקים בהירים ניתן להתיר אם עברו יותר מ-6 חודשים מהתאריך שמודפס על האריזה.
3. צימוקים שאין עליהם תאריך ייצור (או בתפזורת), ניתן להניח שעבר לכל הפחות חודש מעת הקטיף ולשמור אותם בבית למשך 11 חודשים (או 5 חודשים אם מדובר בצימוקים בהירים).
4. צימוקים מקליפורניה נקטפים בחודשים אוגוסט - אוקטובר (8-10), כאשר על האריזה מסומן שקליפורניה היא ארץ הייצור, או כאשר הצימוקים ארוזים בהכשר העדה החרדית (שמאשרת צימוקים ארוזים רק מקליפורניה) אפשר להקל גם אם לא עברו 12 חודשים מהתאריך שעל האריזה בתנאים הבאים:
תמונות וסרטונים להמחשה
© כל הזכויות שמורות לכושרות