הרב משה כ"ץ
בתקופה זו, כל אמא מתלבטת במה למלא את הסופגניות החמות והטעימות שהיא מכינה לילדיה לכבוד החג המאיר בגבורתו העצומה ונפלאה לכל ישראל.
יש המשתמשות בריבת חלב ויש המכניסות קוביית שוקולד, ממרח חלבה או קרם וניל, ועוד אין ספור חידושים קולינריים הערבים לעין ולחך. אבל אין ספק שמלכת המילויים הנצחית של הסופגניה היתה ותמיד תהיה הריבה האדומה. בכוונה לא כתבתי "ריבת תותים", כי מי שתסתכל ברכיבי הריבה המופיעים על האריזה, תראה שעל חלק מהצנצנות כתוב שהמוצר "אינו מכיל פרי"(!). ובכל זאת, יש עדיין לא מעט מוצרי ריבה המכילים פרי, ובשל כך נתייחס לשני הסוגים - ריבות המכילות פרי וריבות שאין בהן כלל פירות:
ריבה שאינה מכילה פרי מורכבת מחומרי גלם שונים ומשונים. למשל: פקטין, רכז לימון, E-440 ,E-330 ,E-124, E-150 ,MALIC ACID צבעי מאכל, חומרי הקרשה וחומרי טעם וריח.
אמנם על חלק מהחומרי הגלם הללו אין צורך בהשגחה כשרותית, אך יש רכיבים שדרוש פיקוח כשרותי על תהליכי היצור שלהם. לכן, גם ריבות המבוססות על רכיבים מלאכותיים ראוי ונכון לרכוש כאלו שיש עליהן אישור של גוף כשרות מוסמך ומוכר.
הסוג השני - ריבות וקונפיטורות המכילים פרי - מורכב יותר מבחינה כשרותית. עצם העובדה שנעשה במוצר שימוש בפירות מחייב השגחה קפדנית יותר, בפרט בתוצרת של של ארצנו הקדושה (כמו שאלות של ערלה ותרומות ומעשרות). בחלק מסוגי הפירות קיימת בעיה ממשית של חרקים, וכמו במוצרים רבים, קיימת הבעיה הקבועה של החומרים הנלווים וחומרי הטעם והריח.
בשל כך, כדאי ומומלץ מאוד לרכוש ריבות וקונפיטורות אלו עם רמת כשרות גבוהה.
בתוספת, נזכיר עקרון נוסף הנכון לסוגי מאכלים רבים - כל מוצר המיובא מחו"ל חייב לקבל אישור של הרבנות הראשית לישראל, ובגלל בעיית הזיופים השכיחה במוצרי יבוא רבים - כדאי מאוד לרכוש מוצרים אלו רק רק במקום שיש תעודת כשרות מסודר.
חורף גשום ובריא לכן ולכל ישראל.
© כל הזכויות שמורות לכושרות