בדגים השונים מצויים שלושה סוגי נגיעות-
דג הנגוע בשני הסוגים הראשונים, ניתן לנקותו באופן ביתי על פי ההוראות המפורטות להלן (להמחשה לחץ כאן וכאן).
לעומת זאת דג שנגוע ב'אנסיקיס' לא ניתן לנקותו באמצעים ביתיים. הפוסקים נחלקו האם סוג תולעים אלו אסור באכילה, (להרחבה לחץ כאן), לטובת הנוהגים כדעות השונות יצויינו בטבלה דגים הנגועים ב'אנסיקיס', וכל אחד יוכל לנהוג כמנהגו.
שם הדג |
צורת הבדיקה/ כשרות מומלצת |
אדמונית |
דג טרי / מצונן - כל הכשר |
אמור |
דג טרי / מצונן - כל הכשר |
אמנון (מושט) |
דג טרי/ מצונן - כל הכשר מסין קפוא - כל הכשר |
באס |
דג טרי / מצונן - כל הכשר מסין קפוא - כל הכשר |
בורי קיפון |
דג טרי / מצונן - כל הכשר מסין קפוא - כל הכשר |
בקלה פילה (מרלוזה) |
מסין / ספרד / ארגנטינה - כל הכשר, נקי מלבד תולעת ה"אניסקיס" |
בקלה צעיר |
מארגנטינה - נגוע, יש לבודקו ע"י מומחים בדבר |
ברבוניה |
מאפריקה / תאילנד / ויאטנם - נקי בכל הכשר |
ברמונדי |
דג טרי / מצונן - כל הכשר |
דג מלוח/מעושן (הרינג, לקרדה, מטיאס) |
מנורבגיה /הולנד / אירלנד - לרכוש ע"פ רשימת המומלצים, נקי מלבד תולעת ה"אניסקיס" |
דניס |
דג טרי / מצונן - כל הכשר קפוא מטורקיה / יוון / קפריסין - כל הכשר |
הליבוט |
מנורווגיה / הולנד - כל הכשר - נקי מלבד תולעת ה"אניסקיס". בהכשר העדה החרדית - נקי מכל חשש. |
זהבון |
מסין - כל הכשר - נקי מלבד תולעת ה"אניסקיס". בהכשר העדה החרדית - נקי מכל חשש. |
חייק (בקלה) |
מדרום אפריקה - כל הכשר - נקי |
טונה |
שימורים - עפ"י רשימת המומלצים קפוא - כל הכשר |
כסיף |
דג טרי / מצונן - כל הכשר |
לברק |
דג טרי / מצונן - כל הכשר מסין קפוא - כל הכשר |
לוקוס |
מארגנטינה - כל הכשר - נקי, מלבד תולעת ה"אניסקיס" |
לקרדה |
מנורווגיה / אירלנד- לרכוש ע"פ רשימת המומלצים, נקי מלבד תולעת ה"אניסקיס" |
מוסר |
דג טרי / מצונן - כל הכשר מסין קפוא - כל הכשר |
מושט (אמנון) |
דג טרי / מצונן - כל הכשר מסין קפוא - כל הכשר |
מקרל |
מנורווגיה / אירלנד - כל הכשר - נקי, מלבד תולעת ה"אניסקיס". |
מרלוזה (בקלה) |
מסין / ספרד / ארגנטינה - כל הכשר - נקי, מלבד תולעת ה"אניסקיס" |
נסיכת הנילוס |
מאפריקה - כל הכשר - נקי |
סול (פוטית) |
מהולנד - כל הכשר. יש לעיתים טפילים על עור הדג ולכן חייבים לגרד ולשטוף היטב את העור. מסין - כל הכשר - נקי, מלבד תולעת ה"אניסקיס". |
מנורווגיה / צ'ילה / דנמרק - כל הכשר - נקי מארה"ב / סין / קנדה / רוסיה - כל הכשר - נקי, מלבד תולעת ה"אניסקיס". בדג זה יש לעיתים טפילים על עור הדג ולכן חייבים להוריד את הקשקשים, לגרד ולשטוף היטב את העור או להורידו ולשטוף את הדג היטב. |
|
סרדין |
מים הבלטי- כל הכשר נקי. בשימורים- ע"פ רשימת המומלצים. |
פוטית (סול) |
הולנד - כל הכשר, יש לעיתים טפילים על עור הדג ולכן חייבים לגרד ולשטוף היטב את העור. סין - כל הכשר - נקי, מלבד תולעת ה"אניסקיס" |
פורל |
דג טרי / מצונן - כל הכשר נורווגיה / הולנד - כל הכשר |
קוד |
מנורווגיה / איסלנד - כל הכשר - נקי, מלבד תולעת ה"אניסקיס" |
קרפיון |
דג טרי / מצונן - כל הכשר |
© כל הזכויות שמורות לכושרות