זרוע |
חתיכת בשר צלוי להניח על הקערה (לא לאכילה). |
ביצים |
יש הנוהגים לאכול ביצים מבושלות בסעודת החג. |
יין |
גביעים או כוסות, שיש בהם נפח של רביעית לפחות, בהתאם למספר המסובים. יין (או מיץ ענבים) בכמות שתספיק לארבע כוסות עבור כל אחד. |
כרפס |
ירקות עלים או תפו"א. חתיכה קטנה לכל אחד מהמסובים (פחות מכ"זית"). לנוהגים כרמב"ם, אוכלים כ"זית" מהכרפס. |
מי מלח |
להכין לפני כניסת השבת, כדי לטבול את הכרפס. |
מצות |
להכין לכל אחד מהמסובים לפחות 4 זיתים של מצות, עדיף 5 זיתים. |
מרור |
יש להכין חסה נקיה מתולעים לפני החג. יש נוהגים לאכול כל אחד מהמסובים צריך לאכול 2 זיתים של מרור. |
חרוסת |
עשויה מתפוח, רימון, תמר, אגוז, יין, תבלינים ועוד. די בכמות קטנה כדי לטבול בה את המרור. |
© כל הזכויות שמורות לכושרות