השקדים לעיתים מאוחסנים כמה שנים עד שהם מגיעים לצרכנים, ובתקופה זו עלולים לחדור אליהם חרקי מחסן שונים. למעשה הנגיעות שונה בצורת השיווק:
שקדים בקליפתם - בדרך כלל נקיים, עם כל זה לפני קילוף השקד נתבונן על הקליפה כדי לראות אם היא שלימה וסגורה היטב. בעת פתיחת השקד יש להתבונן ולחפש האם ישנם קורים, סימני כרסום, ריקבון וכדו'. במידה וישנו חשד לנגיעות יש לחצות את השקד לשנים ולוודא שאין תולעת בתוכו. אם בדקנו כעשרה אחוז מהשקדים והם היו נקיים אין צורך להמשיך לבדוק.
שקד מקולף באריזה - כמעט תמיד נקי, ומספיקה התבוננות כללית לפני האכילה. במידה ונתגלו פירורים, קורים או חרקים, יש לנער את השקדים ברשת או במסננת, ולהתבונן היטב האם ישנם חרקים באבקה ובפירורים שנשרו דרך הרשת. לאחר מכן יש לברור את השקדים על גבי המשטח כמו שבוררים אורז. במידה וישנו חשד לנגיעות יש לחצות את שקד לשנים ולוודא שאין תולעת בתוכו.
הערות:
כדי להמנע מנגיעות מומלץ להתבונן באריזה לפני הרכישה, במידה ויש בה פירורים או קורים הדבר עלול להעיד על כרסום של חרקים בשקדים שבשקית ואין לרכוש אותה. כאשר קונים בתפזורת יש לשפוך לאט לאט ולהתבונן היטב האם ישנם חרקים, קורים או פרורים. אם כן אין לרכוש אותם.
את הסינון והברירה מומלץ לבצע מעל משטח בצבע כתום או תכלת, עליהם גוון החרקים ניכר היטב.
תמונות וסרטונים להמחשה
© כל הזכויות שמורות לכושרות