בין גרגירי הקינואה מצויים חרקים שונים, חרקים אלו בדרך כלל אינם מצויים בתוך הגרגירים עצמם אלא ביניהם.
לשימוש בכמות קטנה - יש להעביר את הקינואה על כף היד ולהתבונן האם אין בה חרקים, לאחר מכן אפשר להשתמש בה.
לכמות גדולה - לפני השימוש מומלץ לנער את הקינואה במסננת ולהתבונן האם ישנם חרקים בין הפרורים שנשרו על המשטח. לאחר מכן יש לפזר על המשטח את הקינואה, שנותרה ברשת, ולבדוק האם יש בין הגרגירים חרקים.
לעתים כאשר מסננים רואים על גבי הרשת התגבשויות גרגרים דבוקים יחד, במקרה זה יש לפורר את ההתגבשות כדי לראות שלא נמצא תולעת בתוכה..
הערות:
© כל הזכויות שמורות לכושרות