ערכים דומים:
רוביה/לוביה
שעועית בוואקום
שעועית בשימורים
שעועית קפואה
הנגיעות המצויה בגרגירי השעועית היא נגיעות פנימית. קליפתה האטומה אינה מאפשרת לראות את הנגיעות מבחוץ, וכדי לחשוף אותה עלינו להפוך את קליפתה לשקופה יותר. לשם כך יש לבצע את הפעולות הבאות:
לאחר בדיקה זו:
בגרגירים שנמצאו נקיים - אפשר להשתמש.
בגרגרים שנמצאו בהם כתמים או חורים - יש לבדוק בדיקה פנימית, על ידי הסרת הקליפה, וחציית הגרגרים באמצעם, כדי לוודא שאין בתוכם חרקים.
גרגירי שעועית עם נקודה שחורה בראשם (הקרויים רוביא, או לוביא) נגועים יותר משעועית לבנה רגילה. ומשום כך בנוסף להשריה ובדיקה במים יש לקלף ולחצות באופן מדגמי כ10% מהגרגרים.
הערות:
© כל הזכויות שמורות לכושרות