מקלות קינמון

במקלות קינמון מצויה נגיעות רבה ונקיונם קשה משום שהחרקים מסתתרים בכפלי הגליל בצדו הפנימי ואין גישה ישירה לכל חלקי המקל. 

כדי לבדוק האם מדובר במקלות נגועים יש לדפוק אותם על גבי משטח, כשהם בצורה אנכית, ולהתבונן: 

אם המשטח נקי מחרקים - יש לשטוף את המקלות תחת זרם מים חזק מבחוץ ומבפנים, ולאחר מכן אפשר להשתמש בה. 

אם נמצאו חרקים על גבי המשטח - יש חשש שהשטיפה לא תועיל להסיר את החרקים מקפלי המקל בפנים, וכדי לנקות אותם יש לפתוח את קפלי המקל. זאת אפשר לבצע בכמה שיטות:

  1. חיתוך של המקל לאורך.
  2. השריה במים חמים עד שהמקל מתרכך ונפתח (תהליך שעלול לארוך כמה שעות).

כאשר המקל פתוח יש לשפשפו בעזרת מברשת תחת זרם מים משני צדדיו, ולאחר מכן אפשר להשתמש בו.

 הערות:


  1. אפשר להשתמש במקלות הקינמון לשם הכנת תה ללא נקיון, כאשר מסננים את התה לפני השימוש במסננת צפופה. אפשר לרכוש מסננת כזו בחנות כושרות
  2. את המקלות מומלץ לדפוק על משטח בצבע כתום או תכלת, עליהם צבע החרקים ניכר יותר.
  3. לאחר ריכוך המקלות במים - אפשר להשיב את המקלות לצורתם המקורית בחימום בתנור ב 180 מעלות למשך כעשר דקות.

 תמונות וסרטונים להמחשה



© כל הזכויות שמורות לכושרות